Програма уряду «Український прорив: для людей, а не для політиків» передбачає прискорений перегляд неефективних регуляторних актів, посилення відповідальності чиновників за перешкоджання здійсненню підприємницької діяльності, а також створення Національної стратегічної асамблеї при Кабінеті Міністрів з метою забезпечення діалогу між владою, бізнесом і громадським суспільством.

На цьому під час прес-конференції наголосив голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Костянтин Ващенко.

Він вважає, що необхідне проведення другого етапу прискореної дерегуляції підприємницької діяльності. Для досягнення максимальної ефективності увагу потрібно зосередити на кількох найактуальніших напрямах, таких, як ліцензування, туристична галузь, будівництво і землекористування. Окрім того, іншими пріоритетами у роботі комітету є впорядкування дозвільної системи та вдосконалення контрольних функцій держави, полегшення доступу підприємців до кредитних ресурсів через відшкодування державою відсоткових ставок за кредитами тощо.

За його словами, важливим кроком на шляху відновлення діалогу між владою та бізнесом є створення Національної стратегічної асамблеї. Представники підприємницької громадськості не раз критикували рішення попереднього уряду щодо розформування Ради підприємців при Кабінеті Міністрів. Держкомпідприємництво внесло пропозицію щодо відновлення роботи Ради підприємців до проекту програми уряду і отримало цілковиту підтримку цієї ідеї. Національна стратегічна асамблея покликана інтегрувати завдання та функції низки дорадчих органів при Кабінеті Міністрів і стати дієвим механізмом для підтримання результативного діалогу між підприємницькою спільнотою та владою.

На знімку: Віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.