Міністерство внутрішніх справ створює Національне антикорупційне бюро (НАБ). Окрім того, в структуру міністерства пропонується включити Національну міліцію, Національну гвардію (внутрішні війська), державні Міграційну і Прикордонну служби, Прикордонну міліцію, сили МНС.

Одним із авторів пакета відповідних законопроектів є радник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль. З його слів, у функції НАБ входитиме протидія злочинній діяльності вищих державних чиновників. Під наглядом фахівців цієї структури будуть судді Конституційного Суду, Верховного Суду, члени вищих спецсудів, керівники міністерств, народні депутати, депутати Верховної Ради Кримської автономії, обласних рад, а також держчиновники першої і другої категорій, співробітники Генеральної прокуратури.

Геннадій Москаль сподівається, що вже цього тижня пакет змін у закони вдасться зареєструвати в парламенті. Не виключено, що спочатку він буде переданий у секретаріат Президента і внесений у парламент уже главою держави як невідкладний для розгляду. За пропозицією авторів законопроектів, претендент на посаду директора НАБ пропонується міністром внутрішніх справ і затверджується главою держави. Перед цим кандидатура узгоджується парламентським Комітетом з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Якщо депутати підтримають зміни в МВС, НАБ може почати роботу вже в липні цього року.