можуть добровеличківські ветерани у відкритому нещодавно районному ветеранському центрі «Турбота», який став чудовим подарунком до 20-річного ювілею районної ветеранської організації.

Ідея створення теплого добротного закладу для ветеранів давно хвилювала активістів їх районної організації на чолі з Валерієм Кондратьєвим. Раніше вони тіснилися в малій непристосованій кімнатці. Утілення ідеї в життя стало предметом особливої турботи органів місцевого самоврядування, а головний натхненник і організатор — заступник голови районної ради Любов Каспірович. Разом із головою районної ради Василем Ткаченком, який гаряче підтримав корисне починання, мобілізували всі можливості. Їх, на жаль, у районної представницької влади виявилося не так уже й багато. Але, як кажуть, гуртом можна гори зрушити. А в добрій справі і Бог допоміг, і люди. Фінансовий бік переважно вдалося вирішити за рахунок обласного бюджету. Саме з нього надійшло 30 тисяч гривень у рамках фінансування соціальних програм розвитку територій. У конкурсі, що проводиться в області третій рік поспіль, Добровеличківська райрада вдруге стає переможцем. Дещо виділили з місцевого бюджету. Не залишилися осторонь і тутешні благодійники, перша серед яких — голова фермерського господарства «Центр» Ніна Селецька.

У новоствореному центрі встановили повний комплект сучасного комп’ютерного обладнання. Придбали нові меблі. Тепер ветеранам є де виготовити необхідні ксерокопії документів, відсканувати книжкову сторінку для підготовки виступу чи засісти за мемуари. Книжкові шафи дбайливо заповнені історичною, довідковою та художньою літературою. Тут можна не лише відпочити, а й отримати сеанс зігрівального масажу. А також виміряти тиск, прийняти найнеобхідніші ліки, що припасені в аптечках медичної допомоги. А поруч — ще й столи з наборами шахів і шашок, телевізор із функцією караоке.

На черзі у ветеранів — відновлення роботи спортивного оздоровчого клубу. А ще добровеличківські старійшини дуже хочуть відродити ветеранський хор. Бо як же без пісні?!

Кіровоградська область.

На знімку: ветерани праці Валентин Павлович Голубничий та Іван Григорович Мар’янов полюбляють проводити дозвілля за шахівницею.

Фото автора.