Футбол. Позавчора на тренувальній базі «Кирша» відбулося відкрите тренування донецького «Шахтаря». А тренер Мірча Луческу відповів на запитання представників ЗМІ.

— Чи є зміни в команді?

— Придбали лише одного Кравченка, Кастільо пішов до «Манчестер Сіті». Але трансферне вікно тільки-но відкрилося, а закривається 31 січня. Є час, і ми подумаємо про можливі зміни в складі команди. Хоча якихось гучних придбань не очікуйте. Натомість від нас можуть піти кілька виконавців, для того щоб мати постійну ігрову практику. Важко працювати, коли в розпорядженні є 30 чоловік, і багато хто з них практично не грає.

До 18 січня будемо в Донецьку. Проводитимемо по два тренування щодня: зранку з акцентом на фізичну підготовку, друге заняття матиме техніко-тактичний характер. Потім вилітаємо до турецької Анталії, де 19 і 20 січня зіграємо два контрольні поєдинки з російською командою «СКА-Енергія» і, можливо, з німецьким «Кельном». 21 січня вирушаємо до Тель-Авіва. В Ізраїлі в рамках турніру «Першого каналу» 23 і 27 граємо з «Бейтаром» (Єрусалим) і ЦСКА (Москва). Сподіваюся, залишимося до 31 січня, щоб зіграти у фіналі. Потім наші футболісти роз’їдуться по своїх національних збірних. Як відомо, на 6 лютого призначений день ФІФА. Решта залишаються в Донецьку і працюватимуть там. На жаль, у цей період спарингів не передбачається, бо ми не можемо залучити гравців дублюючого складу. Вони в ті дні братимуть участь у міжнародному турнірі в Італії.

У Донецьку всі зберуться 7 лютого, а наступного дня вилітаємо до Іспанії на традиційний турнір. Окрім нас участь у ньому братимуть клуби зі скандинавських країн. Після цього 20-21 лютого повертаємося додому і конкретно готуватимемося до матчу 19-го туру чемпіонату проти «Закарпаття».

В. Б.