Перший робочий тиждень нового року, напевне, задасть тон усьому — і суспільно-політичному, і економічному життю країни.

Поки народні обранці працювали у комітетах і фракціях, глава держави звернувся з листом до Голови Верховної Ради і попросив не влаштовувати зимові канікули. Оскільки, на його думку, новообраний парламент має прийняти низку важливих законодавчих актів. Тим паче, що його робота розпочалася лише у листопаді минулого року.

Згодом Президент України провів зустріч з Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. Тема зустрічі — визначення стратегічних завдань, які потрібно вирішити нинішнього року. Зокрема, йдеться про те, що Україна мусить уже в лютому приєднатися до Світової організації торгівлі. А для цього потрібно внести певні зміни у законодавство.

Окрім цього, глава держави попросив уже найближчим часом внести зміни у закони «Про Кабінет Міністрів», «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування» та низку інших.

У свою чергу, уряд прийняв рішення розпочати виплату «заморожених» вкладів колишнього Ощадбанку СРСР. Щоправда, спостерігаючи за тим, що робиться у відділеннях Ощадного банку України в ці дні, так і хочеться повторити крилату фразу нинішнього російського посла в нашій країні Віктора Черномирдіна: хотіли, як краще, а вийшло, як зазвичай. Понад те, спершу обіцяли повернути усі гроші, потім мова пішла про п’ять тисяч гривень, згодом про дві, а видають лише по тисячі. Одне слово, обіцяти — не значить женитися.

Паралельно глава держави і Кабінет Міністрів перейнялися проблемами НАК «Нафтогаз України». На думку урядовців, державну компанію свідомо вели до банкрутства, щоб потім віддати за борги газотранспортну систему країни. Цього тижня була створена спеціальна комісія, яка вивчатиме обставини виникнення мільярдного боргу «Нафтогазу».

Наступного тижня Верховна Рада продовжить роботу в сесійному режимі. Відтак, події окреслюватимуться рельєфніше, як і майбутнє країни.