Динамівці стали до праці

Футбол. Учора ополудні команда «Динамо» зібралася на своїй базі в Кончі-Заспі і розпочала підготовку до другої половини сезону. Керівництво клубу представило гравцям нового тренера Юрія Сьоміна і його помічників.

Працівники бази серйозно підготувались до виходу команди з відпустки. У головному корпусі, який, до слова, цього року відзначає десятиріччя, усе готове до прийому трьох десятків гравців, тренерів і персоналу. На зборах колективу Юрій Сьомін ще оголосить план підготовки до весняної частини чемпіонату. Але вже зараз відомо, що в Києві динамівці пробудуть недовго. 15 січня команда вилітає до Ізраїлю продовжувати підготовку у більш комфортних погодних умовах.

Юрій Павлович назвав молодих гравців, котрі готуватимуться в основному складі: Алієв, Дедечко, Олійник, Федорів, Мандзюк, Кравець.

А от Ротань, найімовірніше, вирушить до «Дніпра» і в другому колі гратиме за цей клуб. Так сказав президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс.

На перше клубне побачення через погодні умови не встигли Гавранчич, Нінкович і Маркович. А з числа динамівських бразильців був присутній лише Майкл. Нагадаємо, восени цей півоборонець зазнав травми і довго лікувався. Тепер він одужав і в Ізраїлі постарається доброю грою відновити своє реноме.

«Звичайно, ліпше б ми виступали в Лізі чемпіонів. Але традиційний турнір має певний авторитет. Прагнутимемо виграти його. І це буде початком нашого повернення на європейський рівень», — сказав Майкл, який останнім часом готувався на тренувальній базі клубу «Сан-Пауло».

Сьогодні і завтра динамівці пройдуть тестування. І вже після цього розпочнуть виконувати план підготовки.

На знімку: півоборонець Аїла Юссуф. Він тепер у складі збірної Нігерії готується до Кубка Африки. Сподіваємося, що і на тих змаганнях, і в складі «Динамо» він покаже високий клас.

Фото з архіву «Голосу України».

Наші в Баку

Анатолій Дем’яненко котрий восени залишив посаду тренера київського «Динамо», визначився з новим місцем роботи. Кілька днів тому український фахівець очолив бакинський «Нефтчі», замінивши словака Властимила Петржелу (знайомого своєю роботою в петербурзькому «Зеніті»).

Кореспондент «Голосу України» зателефонував до Анатолія Васильовича. Привітавши його з усіма зимовими святами, запитав про нове призначення.

— Мій контракт підписано на 3,5 роки. Це нормальний термін для великих справ. Часу, гадаю, вистачить, щоб підготувати молодь для створення нового «Нефтчі». Особливо не вагався, коли приймав рішення. Відвідав Баку і в усьому переконався на власні очі. Мені показали базу, я довідався, що клуб матиме власний стадіон. Побачив гравців. Мене задовольняє те, що перед «Нефтчі» ставлять високі завдання — не тільки у національному чемпіонаті, а й у еврокубках.