Виплати по знецінених вкладах Ощадного банку СРСР в розмірі до однієї тисячі гривень розпочнуться з 11 січня. Про це на вчорашньому засіданні уряду повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Здійснюватимуться вони через три дні з дати внесення в «Реєстр вкладників заощаджень громадян» через зарахування на поточний або депозитний (вкладний) рахунок.

Крім того, Кабінет Міністрів ухвалив за основу програму діяльності уряду «Український прорив: для людей, а не політиків». На доопрацювання документа глава уряду дала підлеглим добу, щоб потім передати її Президентові для аналізу, а за потреби — і внесення змін. Юлія Тимошенко запропонувала також направити проект програми до Національної академії наук для експертної оцінки та розпочати роботу з комітетами і фракціями Верховної Ради. Водночас віце-прем’єр-міністрові Івану Васюнику та міністру економіки Богдану Данилишину доручено організувати громадське обговорення програми діяльності уряду в Українському домі. На думку прем’єра, це варто зробити 13 або 15 січня, оскільки на 14 січня у неї заплановане відрядження до Дніпропетровської області.

Водночас на засіданні було вирішено доручити здійснення перевірки фінансово-господарської діяльності НАК «Нафтогаз України» міжвідомчій комісії. До її складу ввійдуть представники всіх силових структур, КРУ, Мінфіну, Мінекономіки та інші представники органів виконавчої влади.

Ю. Тимошенко переконана й у тому, що найближчим часом необхідно заслухати доповідь керівника НАК «Нафтогаз України» про аналіз роботи НАК за останні сім років. «І ви подивитеся в динаміці, що зробили з найпотужнішою газотранспортною системою України. Я думаю, що десяток таблиць, які ми розглянемо на найближчих засіданнях Кабміну, просто вас вразять. І я думаю, що ми знаходилися з вами, буквально, за декілька тижнів від того, щоб раз і назавжди втратити цю потужну державну власність, яка має геополітичне значення», — наголосила Прем’єр-міністр.