З 8 по 12 січня народні депутати України працюють у комітетах та фракціях

Станом на 08.01.2008 у комітетах Верховної Ради України на розгляді перебувають 174 законопроекти. Найбільше опрацьовується законопроектів у комітетах: з питань економічної політики — 31, з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування — 21, з питань аграрної політики та земельних відносин — 20.

У комітетах також перебувають законопроекти, до яких комітети мають подати свої пропозиції. Зокрема, комітет з питань правової політики готує пропозиції до 35 проектів, з питань економічної політики — до 32, з питань європейської інтеграції — до 28, з питань бюджету — до 23.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

«Захисти себе сам»

Посібник під такою назвою презентував депутат Херсонської обласної ради Артем Кияновський. Книжка покликана допомогти людям протистояти свавіллю житлово-комунальних служб і всіляких обслуговуючих установ, через неякісну роботу яких громадяни потерпають від холоднечі в домівках, від «безводдя» чи відсутності електроенергії.

Директор школи, відомий депутат і громадський діяч, Артем Кияновський сам пройшов усі рівні захисту в судових залах як споживач, коли його багатоквартирний будинок кілька місяців був відключений від електроенергії через те, що при передачі житла з відомства до відомства десь, за словами чиновників, згубилися документи.

Тепер Артем Олександрович пропонує готові заяві та інші документи, з якими люди мають звертатися до всіх відповідальних інстанцій аж до захисту своїх прав у судах найвищих рівнів. Книжку безплатно роздаватимуть у трудових колективах, а в разі потреби автор готовий особисто надати консультації.

Алла БРУСИЛОВА.