З огляду на барвисті гірлянди феєрверків, які після бою курантів декілька годин висять над Запоріжжям у новорічну ніч, це свято для городян найулюбленіше.

Ще 25 грудня в палаці культури «Орбіта» вже понад десять років у колі православних і мусульман відзначають католицьке Різдво. Ці самі люди зберуться тут і 7 січня, щоб знову разом зустріти найбільше християнське свято. Таку традицію започаткувала обласна державна адміністрація.

Народ теж на витівки багатий. У новорічну ніч тисячі городян вирушають на площу Фестивальну до головної міської ялинки. Таку силу народу не збирають навіть мітинги, що проводять найпопулярніші політики. Загалом, на площі панує дух братерства, незнайомі люди сходяться у великі гурти, лунає музика та злітають ракети.

До речі, міська ялинка виготовлена із синтетичних матеріалів. Має вигляд вона не гірший за справжню, зате зберегла життя 350 кримським соснам, які щоразу йшли на забивку каркаса.

Ще однією місцевою традицією стала зустріч Нового року на Хортиці біля багаття. Видовище неповторне, бо з трьох боків Хортицю та Дніпро освітлюють заграви феєрверків. Принаймні побачити таке можна лише в Запоріжжі.

Запорізька область.