Ранкове засідання 28 грудня

Сесія ухвалила проект державного бюджету на 2008 рік у першому читанні.

Перед голосуванням за проект держбюджету Голова Верховної Ради висловив власну точку зору стосовно бюджетного процесу. По-перше, за його словами, головний фінансовий документ на наступний рік не може мати кольорів. По-друге, хороших бюджетів не буває, тим паче таких, які готуються у надзвичайно стислий термін. По-третє, прийняття документа є винятково технічним елементом. Крім того, Арсеній Яценюк наголосив: він наполягатиме, щоб у прикінцевих положеннях закону про державний бюджет на 2008 рік було в обов’язковому порядку зазначено, що уряд має подати програму своїх дій, державну програму про соціально-економічний розвиток, а також у березні наступного року подати до парламенту нову редакцію головного фінансового документа.

Після цього він оголосив годинну перерву для продовження засідання бюджетного комітету під головуванням погоджувальної ради. Щоправда, цього часу фракціям КПУ та ПР забракло, щоб визначитися, чи голосуватимуть вони за документ у першому читанні. На їх прохання перерву було продовжено ще на півгодини. Тож парламент вирішив продовжити ранкове засідання доти, поки не ухвалять рішення щодо прийняття проекту закону «Про Державний бюджет України на 2008 рік» у першому читанні.

На початку ранкового засідання парламентарії ухвалили низку постанов про призначення позачергових виборів сільських, селищних і міських голів та затвердили календарний план роботи сесії на січень 2008 року, внесений Регламентним комітетом.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.