У Мексиці зимові свята починаються з третього грудня. В один із цих днів відбувається урочиста хода на честь Святої Діви Гваделупської, яку тут шанують як матір і покровительку Мексики. Новорічним святам тут передують різдвяні урочистості. У церквах, будинках та крамницях прийнято ставити «насиментос» (наш вертеп) — лялькові відтворення біблійних сюжетів. А от особлива традиція — розбивання пиньяти. Це глиняний горшечок, наповнений ласощами та фруктами. Зазвичай його обклеюють папером, щоб він нагадував семикінцеву зірку (це означає сім смертних гріхів). Цей дзбанок розбивають із зав’язаними очима палицею, що символізує перемогу над гріхом і злом. А солодощі, які розсипаються, з’їдають усі, хто брав участь у церемонії.

Різдво вважається тут сімейним святом. Великі родини збираються за пишним столом, де подають страви із бобів, овочів, кукурудзи, обов’язковий його атрибут — печена індичка, традиція подавати яку прийшла, до речі, з Латинської Америки.

А от сам Новий рік у Мексиці гуляють гучно. Цілу ніч лунають пісні, танцювальна музика і сміх, які супроводжуються звуками салютів. Мексиканці сім’ями виходять на урочисто прикрашені вулиці, танцюють і веселяться досхочу аж до самого ранку.