31 грудня — останній шанс підкласти коханим свиню

Новорічні хіти замість традиційного Мендельсона — наречений у костюмі Діда Мороза й наречена-Снігурка — нова «фішка» українських молодих. На 31 грудня весілля призначають або дуже закохані романтики, або великі оригінали. Лише торік поєднати святкування Нового року з весіллям вирішили 35 пар, причому 20 із них — одесити. Скільки новорічних молодят буде цього року, Мін’юст поки що не підрахувало. До того ж 31 грудня — понеділок. У РАГСах — не прийомний день.

Весілля під Новий рік — традиція порівняно недавня. Дотепер на це наважувалися небагато, адже у грудні — Різдвяний піст. Сьогодні молодих і це не бентежить. Співробітники РАГСів відзначають: такий вибір дати — не завжди прагнення зробити «подію номер один» чарівною і незабутньою. Хтось у такий спосіб намагається заощадити, а в когось наречена у «цікавому» стані.

У киянки Валентини була інша причина. «Просто побилася об заклад з подружкою, що до кінця року вийду заміж», — зізналася дівчина. Пропозиція не забарилася, з вибором дати теж не зволікали. «Хотілося чогось незвичайного, — продовжує Валя. — А з огляду на те, що Новий рік — свято особливе, домашнє, то й весілля вирішили зіграти 31 числа».

На жаль, романтика тривала недовго. Сімейне життя не заладилося, а медовий місяць узагалі почався... в лікарні. «Хотіли влаштувати собі романтичний вечір, запалили свічки, вогонь раптово перекинувся на шафу, і чоловік, не довго думаючи, вирішив рукою загасити», — згадує дівчина. На цьому пригоди не закінчилися. У машині «швидкої допомоги» молодята загубили паспорт з іще не висохлим штампом.

Відтоді Валя не зневірилася в символічних датах. Але за другого, поки ще цивільного, чоловіка в Новий рік заміж не піде.

Тим часом психологи стверджують: весілля під звуки маршу Мендельсона — мить щастя, помножена на два, і зважуються на неї лише епатажні люди, яких останнім часом стає дедалі більше. Аншлаги в палацах одружень 31 грудня це підтверджують. До того ж вбрання, яке вибирають собі молодята, шокує навіть бувалих співробітників РАГСів. Казкові персонажі, герої фільмів — усі поспішають під вінець. До таких оригіналів приєднуються й жертви форс-мажорних обставин. Приміром, люди, які повернулися в Україну на короткий термін і встигають одружитися лише в Новий рік.

Ще одна причина поєднати свої долі 31 числа винятково жіноча. Чоловік ніколи не забуде дату вашого весілля!