В Австралії Різдво та Новий рік відзначають в розпал літа, коли температура повітря в затінку часом доходить до 45 градусів. Як відомо, це країна патріотів, і свята, навіть такі сімейні, з погляду європейця, як Різдво і Новий рік, перетворюються в австралійців на феєричну демонстрацію єдності нації. Австралійці обожнюють робити різдвяні подарунки та надсилати листівки, на яких часто зустрічаються традиційні європейські сюжети — засніжені ліси, села під зоряним небом, санчата, ялинки... Та є листівки, що відображають місцеві реалії, коли, приміром, візок із Різдвяним Батьком (Дідом Морозом) і Сніговою королевою везе кенгуру.

Приготування до свята починається на початку грудня, коли міста прикрашають новорічними декораціями. У багатьох будинках печуть різдвяні тортики та пудинги, а в торговельних центрах та магазинах міст та містечок дітей зустрічають Санти. Оскільки в цей час дуже тепло, квіти стали основною формою прикрас. Однак деякі люди мають і справжнє новорічне деревце із кульками та ліхтариками. Багато хто відвідує опівнічну службу, щоб, повернувшись додому, оглянути подарунки, які залишив Санта під різдвяним деревом. Малеча лягає спати, залишивши для Санти скляночку молока, а для його оленя — морквину.

До новорічного столу подають традиційні страви: індичку, шинку, свинину й овочі разом з різдвяним пудингом в соусі з бренді. Враховуючи пору року, багато людей вживають холодні страви чи дари морів, улаштовуючи пікніки на пляжах.