Ми завжди стоятимемо на боці людей. Не звертаючи уваги на те, що нас постійно хочуть прислонити до якоїсь однієї з політичних сторін. Ми хочемо бути незалежними. Про це заявив лідер однойменного блоку Володимир Литвин на зустрічі з міністром закордонних справ Словацької Республіки Яном Кубішем.

Знайомлячи гостя з політичною ситуацією в країні, Володимир Литвин зауважив: уперше з 2004 року вся влада належить одному політичному табору — помаранчевим. Таким чином, є всі необхідні умови для реалізації ідеалів Майдану. В цьому є і великий плюс, і великий мінус. Мінус, на думку Володимира Литвина, в тому, що одна частина України, яку представляє правляча коаліція, будуватиме всю країну. І місія Президента — знайти засоби консолідації політичної еліти та суспільства, зробити так, щоб не нав’язувалися рішення, які неоднозначно сприймаються в суспільстві.

Проблема, за словами лідера парламентської фракції, полягає й у тому, як привернути увагу влади до вирішення економічних питань. Ніхто, на його думку, не хоче працювати на перспективу, всі налаштовані на короткий результат: «Думають, вирішимо проблему президентських виборів, а потім вже почнемо працювати». Тому очікувати якихось стратегічних проривів у розвитку країни, за словами Володимира Литвина, на жаль, дуже важко.

Крім того, сторони обговорили питання підготовки та прийняття бюджету на наступний рік, а також українсько-російські відносини. Українська сторона, за словами Володимира Литвина, вже розуміє, що ніяких преференцій від російської очікувати не варто. Ціна на газ зростає. «Думаю, коли Україна буде купувати російський газ за європейськими цінами, тоді можна буде казати, що вона повністю незалежна держава», — сказав він.