Лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що державний бюджет, запропонований новим урядом, виконати нереально. Про це він сказав під час учорашнього засідання опозиційного уряду. Хоча, переконаний Віктор Янукович, за такий короткий термін, який мав уряд для підготовки головного фінансового кошика країни, зробити якісний документ неможливо. Щоправда, досконало вивчити проект опозиційний уряд ще не встиг, бо отримав його лише близько дев’ятої ранку.

Але, за словами опозиційного урядовця, виходячи з презентаційних матеріалів, уже можна зробити висновок: наступного року на два відсотки зросте податкове навантаження на товаровиробників. Нереальними Віктор Янукович назвав і плани отримати від приватизації 11 млрд. грн., а також додаткові надходження у сумі 12 млрд. грн. «Робиться спроба підтримати соціальний популізм віртуальними доходами, тому занепокоєння викликає в проекті бюджету зростання державного боргу», — зауважив він. І пообіцяв: ми не допустимо, щоб уряд за рахунок цього «піднімав свій рейтинг».

Водночас лідер регіоналів наголосив, що в проекті бюджету не передбачено кошти, необхідні для переходу на контрактну армію, а також для виконання соціальних зобов’язань. І що його фракція наполягатиме, щоб такі кошти було закладено в бюджеті.