Сучасне і минуле двох провідних регіонів — на сторінках міжнародного журналу «Європа-Центр»

«Я ніколи не ділив і не збираюся ділити нас, громадян єдиної України, на тих, хто годує, і тих, яких годують. Я не збираюся ділити нас на великих чи менших патріотів. Думаю, що проблеми у нас виникають тільки через те, що ми толком не знаємо один одного», — це один із фрагментів інтерв’ю голови Донецької обласної ради Анатолія Близнюка, розміщеного на сторінках п’ятого числа журналу «Європа-Центр» (2007 р.).

А це вже думка з іншого, західного регіону: «Ніколи не вдасться зробити з України велику Галичину, чи великий Донбас, бо, все-таки, дещо відрізняється наш менталітет». І належить ця думка голові Львівської облдержадміністрації Петрові Олійнику, яку він висловив у розмові з кореспондентом «Європи-Центру» — також запропонованій читачам журналу.

Справді, нам, донбасівцям і галичанам, треба частіше спілкуватися на всіх рівнях, більше знати одне про одного, відмовитися від різних стереотипів і ярликів. І ще одне, можливо, найважливіше: відмовитися від менторства, нав’язливості, недоброзичливості. Про це надзвичайно влучно сказав один з найкращих українських прозаїків XX століття Григір Тютюнник, який хлопчаком обходив окупований німцями Донбас у пошуках солі: «Щоб зрозуміти — треба полюбити».

Отож з любов’ю і надією запропоноване вітчизняним і зарубіжним читачам чергове число міжнародного журналу «Європа-Центр». Воно — про два провідні регіони нашої країни — Донбас і Галичину. Про їх природну красу та надрові багатства, про неоднозначну історію та нинішні проблеми. Переглядаючи журнал, можна «здійснити мандрівку» у Львів і Донецьк, Стрий і Маріуполь, Єнакієве і Червоноград, «побувати» в таких курортних центрах нашої країни, як Трускавець, Моршин, Слов’янськ...

На сторінках часопису представлено підприємства, які є лідерами вітчизняної промисловості, чия продукція добре знана і в Україні, і за кордоном. Це, зокрема, металургійний комбінат «Азовсталь», ВАТ «Азовмаш», Львівський автобусний завод, Дрогобицький завод автомобільних кранів, ЗАТ «Донецьксталь», Львівська залізниця, Маріупольський морський торговельний порт, група «Норд», компанія «КОНТІ»...

Та найбільше багатство цих регіонів — люди. Це особистості, які своїми вчинками, своїм героїзмом наближали незалежність України, які своїм інтелектом, своєю працею зміцнюють основи Української держави, її імідж у світовому співтоваристві. Іван Франко і Василь Стус, Роман Шухевич і Михайло Глобенко, Іван Дзюба і Володимир Шевченко, Леонід Кизим і Володимир Козявкін, Геннадій Гриньов і Вадим Пісарєв — ось аж ніяк не повний перелік відомих імен, широко представлених у журналі «Європа-Центр».

Видавничий дім «Європейський стандарт» вже четвертий рік видає журнал «Європа-Центр», який розповсюджується як в Україні, так і за кордоном.

Детальнішу інформацію про журнал «Європа-Центр» можна знайти на сайті www. europa-centre. com. ua