ПФЛ без вищої ліги...

Заслухавши та обговоривши інформацію президента ПФЛ Равіля Сафіулліна стосовно прийняття рішення власниками футбольних клубів вищої ліги про створення української футбольної Прем’єр-ліги, делегати позачергової конференції прийняли рішення після закінчення сезону 2007/2008 провести реорганізацію Професіональної футбольної ліги згідно з вимогами законодавства України та Статутом ПФЛ шляхом виділення вищої ліги зі складу Об’єднання футбольних клубів «Професіональна футбольна ліга України».

Команди футбольних клубів вищої, першої та другої ліг продовжуватимуть участь у змаганнях згідно з існуючими нормативними документами ФФУ та ПФЛ до закінчення сезону 2007/2008 років. Система та склад керівних і виконавчих органів Професіональної футбольної ліги до закінчення змагань поточного сезону залишаться без змін.

Робочій групі, створеній за рішенням центральної ради ПФЛ від 11 грудня нинішнього року, доручено розробити проект Регламенту змагань сезону 2008/2009 з урахуванням реорганізації Професіональної футбольної ліги України.

Студентським чемпіоном зацікавилися в Італії

Український футболіст, півоборонець Дмитро Проневич (має статус вільного агента), котрого нещодавно капітани і тренери збірних — учасниць Всесвітньої універсіади-2007 назвали найкращим гравцем змагань у Таїланді, зацікавив керівництво італійського клубу «Дженоа», котрий після 17 турів посідає 11-те місце в турнірній таблиці Серії А.

Вихованець київського «Динамо», котрий грає на позиції опорного півоборонця, приглянувся італійцям під час універсіади, на якій збірна України стала чемпіоном. Проневич відзначився голом зі стандарту у ворота збірної Італії у груповому турнірі. Звернути увагу на Проневича керівництву «Дженоа» порадив їхній тренер Джанлука Спінеллі, котрий входив до тренерського штабу студентської «Скуадри адзурри».

Спінеллі сказав, що українець виконаннями стандартів нагадав йому Сінішу Михайловича. Очікується, що незабаром Дмитро вирушить на оглядини до «Дженоа». Цікаво, що в Італії він уже пограв. 2002 року виступав за молодіжну команду «Cампдорії». До речі, Проневичем зацікавилися ще й два московські клуби.

Матимемо футбольний телеканал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про видачу ліцензії ТРК «Україна» на супутникове мовлення, починаючи з 2008 року, спеціалізованого телеканалу ТРК «Футбол». Велика увага у програмній мережі приділятиметься українському футболу, зокрема, підготовці до Євро-2012. Телеглядачів частуватимуть прямими трансляціями чемпіонатів і найкращими матчами європейських кубків.