Шановні читачі газети, колеги юристи, друзі!

Дозвольте привітати вас із святом Нового року та Різдвом Христовим!

Для всіх нас 2007 рік буде пам’ятним позачерговими виборами народних депутатів, формуванням демократичної коаліції та нового складу Кабінету Міністрів. Україна, її народ зробили свій вибір на користь прогресу, верховенства права та законності, поваги до прав і свобод людини, соціальної справедливості!

Наступного року перед усіма нами і, в першу чергу, перед урядовцями постають складні завдання зміни якості відносин між інститутами публічної влади і громадянами, укріплення основ національної самосвідомості і громадянського суспільства.

Кредит народної довіри зобов’язує правників кардинально переглянути підходи до проведення конституційної, адміністративної і судово-правової реформи. На часі принципова оцінка стану та неупереджений аналіз недоліків в цій справі, вироблення курсу і здійснення заходів, які мають на меті якнайшвидше утвердити конституційні принципи правосуддя, подолати корупцію. На нас чекає комплексна реформа кримінальної юстиції та пенітенціарної системи, адвокатської діяльності. Першочерговими стають питання правового виховання кожного громадянина. Нового значення набувають проблеми інтеграції України у світову економічну та правову системи і, у зв’язку з цим, подальшої гармонізації національного законодавства з європейським. Отже, йдеться про комплексне науково-теоретичне, законодавче і організаційне забезпечення розбудови провідних політико-правових інститутів держави і громадянського суспільства.

Маю надію, що, незважаючи на багатоманітність політичних поглядів, наступний рік згуртує всіх представників правничого цеху навколо розв’язання цих значних завдань. Бажаю всім невтомних пошуків та творчих здобутків, високого професіоналізму і поваги колег, а також щастя в родинах, міцного здоров’я, довголіття і добробуту!

З повагою, міністр юстиції України Микола ОНІЩУК.

Шановні співвітчизники!

Від щирого серця та з великим задоволенням вітаю вас зі світлими і радісними святами, які поєднують у собі і наше дитинство, і наше сьогодення, і мрії про майбутнє, — з Новим роком та Різдвом Христовим!

Ми входимо у новий відлік часу, оцінюючи й аналізуючи пройдене, підбиваючи підсумки року, що минає.

Нехай в наступному році вас, дорогі співвітчизники, супроводжуватиме успіх у всіх започаткованих справах.

Щиро зичу вам великого щастя, міцного здоров’я, добра і незгасного оптимізму.

Нехай Новий рік увійде до ваших осель добрим і радісним, принесе достаток, натхнення на нові вагомі здобутки в ім’я нашої Батьківщини.

Хай доля щедро обдаровує всілякими земними благами, а удача ніколи не зраджує вас!

Успіхів, нових звершень та здійснення найзаповітніших мрій у новому, 2008-му, році!

Сергій МІЩЕНКО, народний депутат України, член депутатської фракції «Блок Юлії Тимошенко».