— А знаєте, за чим найбільше сумую? За тими часами, коли збиралося в центрі все село: чи то на Першотравень, чи на Перемогу, — каже голова Цюрупинської райдержадміністрації Володимир Лень.

— От і вирішили ми громадою: треба відновити цю традицію — збиратися всім разом, спілкуватися і робити з цього радісне свято.

Розпочати сільські свята — день села — в Цюрупинському районі вирішили з села Виноградове, або, як його тут по старому називають, Чалбаси.

— Хочемо сказати добрі слова подяки тим, хто заслужив своєю працею на це, — зазначає сільський голова Виноградового Сергій Шматенко. — А люди в нас особливі й аура незвичайна, адже є в нас двоє довгожителів, дві баби Гашки, обом по 104 роки. Варто вклонитися трудовим рукам цих жінок і сказати велике спасибі. А ще наше село пишається уславленим земляком, який народився в Чалбасах, — народним артистом, режисером Євгеном Матвєєвим. Коли приїздив, усе село збиралося, а коли по телевізору йде фільм з його участю, на вулицях нікого не зустрінеш — усі біля екрана.

Отож день села і керівництво району, і сільські та районні депутати мають намір зробити традиційним: з концертами, нагородами, подарунками. Щоб відзначити шанованих земляків, влада обіцяє виділити кошти з бюджету — його успішно перевиконали. До слова, це дало змогу зробити добру справу — збудувати автономну котельню в районній лікарні.

За сприяння Херсонського корпункту «Голосу України» 55 родин Виноградового отримали до дня села подарунок — передплату на нашу газету.