Понад півтори тисячі компакт-дисків під назвою «Головні пісні та мелодії України» привіз для культурно-освітніх закладів області народний депутат України Микола Томенко.

Виступаючи перед освітянами та студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Микола Володимирович зазначив, що проект з популяризації класичного українського мелосу здійснено фондом «Справедлива країна», який він має честь очолювати, і Національною радіокомпанією України. Сімнадцять найкращих пісень та мелодій, серед яких Гімн України, «Молитва за Україну», «Думи мої, думи мої», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Степом, степом...», «Пісня про рушник», уже одержали школярі та працівники культури Полтавщини, Рівненщини, Київщини.

Побував Микола Томенко і на своїй малій батьківщині, в селі Малі Канівці Чорнобаївського району. Тут за його підтримки, за кошти Українського фонду соціальних інвестицій та благодійної допомоги підприємств Черкащини реконструйовано будинок культури і бібліотеку. Земляки щиро подякували гостеві за допомогу та доброчинність чудовим концертом самодіяльних мистецьких колективів.

Черкаська область.

На знімку: народний депутат України Микола Томенко серед студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Фото автора.