Фільми українською

Конституційний Суд України вчора оприлюднив рішення про офіційне тлумачення положень ч.2 ст.14 Закону України «Про кінематографію» щодо розповсюдження іноземних фільмів, якщо вони не дубльовані, не озвучені або не субтитровані українською мовою.

КС вирішив, що всі іноземні фільми перед розповсюдженням в Україні в обов’язковому порядку повинні бути дубльовані або озвучені чи субтитровані державною мовою. У свою чергу, центральний орган виконавчої влади у галузі кінематографії не має права надавати ні юридичним, ні фізичним особам — суб’єктам кінематографії право на розповсюдження і демонстрування фільмів, які не відповідатимуть цим вимогам, та видавати відповідне державне посвідчення.

Регіонали хочуть жорстко контролювати уряд

Ми робитимемо все, щоб влада працювала ефективно, і ні в якому разі не перешкоджатимемо цьому процесу. Про це під час учорашньої прес-конференції заявив лідер Партії регіонів і глава опозиційного уряду Віктор Янукович.

«Тіньовий» Кабінет Міністрів створено минулої п’ятниці. Зокрема, міністром фінансів обрано Миколу Азарова, міністром економіки — Ірину Акімову, міністром оборони — Олександра Кузьмука, міністром внутрішніх справ — Миколу Джигу, міністром палива та енергетики — Юрія Бойка. Главою Нацбанку став Сергій Льовочкін, головою Державної податкової адміністрації — Інна Богословська. Для інших учасників опозиції збережено вакансії глави СБУ, державної митної служби, міністра культури.

Однозначно має бути механізм взаємодії коаліції й опозиції, зазначив В. Янукович, і зустрічі представників чинного Кабінету Міністрів із представниками опозиційного уряду мають стати системними. Лідер Партії регіонів відзначив, що його політична сила ініціюватиме низку важливих законопроектів, які ніколи не будуть популістськими, зокрема стосовно реальної процедури повернення втрачених заощаджень вкладників Ощадбанку.

В. Янукович також повідомив, що біло-блакитні братимуть участь у президентських виборах.

Учора Партія регіонів звернулася до Кабінету Міністрів з вимогою забезпечити додержання принципів прозорості та відкритості роботи уряду.

Парламентарії об’єдналися проти контрабанди і планують за її рахунок наповнювати бюджет

У Верховній Раді з’явилося міжфракційне депутатське об’єднання «Контрабанді — СТОП». Його головою став народний депутат України Ігор Рибаков (БЮТ), заступником — Андрій Шкіль (БЮТ), секретарем — Павло Лебедєв (Партія регіонів), які ввійшли до керівного органу — координаційної ради МДО.

Мета діяльності депутатського об’єднання — вдосконалення митного законодавства, виявлення та ліквідація контрабандних схем та фактів корупції на митниці і як результат — наповнення державного бюджету, створення сприятливих умов для розвитку економіки.

До його складу також входять народні депутати різних фракцій, працівники секретаріату і мобільних робочих груп — фахівці з митного, адміністративного та кримінального права.

Богатирьова — секретар РНБО

Учора Президент України Віктор Ющенко призначив Раїсу Богатирьову секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

Крім того, глава держави звільнив Євгена Червоненка з посади голови Запорізької обласної державної адміністрації. Його обов’язки тимчасово виконуватиме Валерій Черкаска. А Юрія Богуцького Віктор Ющенко призначив заступником глави свого секретаріату.