Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає своєю пріоритетною метою в парламенті прийняття закону про державний бюджет на 2008 рік. Про це він заявив в інтерв’ю журналу «Профиль». «Друга мета: у нас є низка законів про пільги, прийнятих попередньою Верховною Радою й урядом, які можуть додати 70 млрд. до бюджету. Їх необхідно негайно розглядати разом з бюджетом, — вважає А. Яценюк. — Третя — програма діяльності Кабінету Міністрів. Четверта — державна програма соціально-економічного розвитку України».

Глава парламенту також повідомив, що планує внести на розгляд керованого ним органу план законодавчої діяльності Верховної Ради, в якому представить власне «масштабне бачення».

На запитання щодо важливості прийняття змін до Конституції, про які говорив Президент, Арсеній Яценюк відповів: «Це питання дуже важливе, але, на мою думку, при прийнятті змін до Конституції варто керуватися кількома принципами. По-перше, не можна змінювати Конституцію під ситуацію, чого в нас дуже багато хто бажає. По-друге, зміни до Конституції -це не миттєвий процес. Тому я переконаний, що зміни повинна розробляти конституційна асамблея або конституційна рада, куди ввійдуть усі -починаючи від народних депутатів і закінчуючи представниками наукової еліти, громадськості».

Голова Верховної Ради вважає, що після розробки змін до Конституції слід провести всенародний референдум, а потім — голосування в залі парламенту. «Не потрібно поспішати. Адже чинна Конституція теж дієздатна, а правові проблеми можна врегулювати прийняттям законів і рішенням Конституційного Суду», — переконаний А. Яценюк.

А виступаючи в ефірі телеканалу «1+1», глава українського парламенту назвав цілком природною практику проведення новим складом уряду фінансового аудиту діяльності попереднього уряду. «Це практика, яка існує в усіх нормальних країнах», — сказав А. Яценюк. Цивілізований фінансовий аудит проводиться для того, щоб представити реальну картину того, в якому стані країну передано, — уточнив він. На думку Арсенія Яценюка, попередньому урядові під керівництвом В. Януковича під час передачі справ потрібно було самому ініціювати заслуховування цього питання й доповісти, в яких цифрах і обсягах перебуває економіка країни.

Водночас Голова Верховної Ради переконаний, що в Україні не буде реприватизації. «Бо право власності є святе і непорушне в економіці, яка хоче розвиватися», — сказав А. Яценюк. Він висловив сподівання, що нинішній уряд не припускатиметься тих самих помилок, які у нього були в минулому.