Новий проект державного кошторису буде готовий через тиждень

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має намір зробити низку важливих кадрових призначень. Про це вона заявила вчора, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

— Деякі міністри запропонували просто з голосу вносити кандидатури, — сказала вона. — Я думаю, ми це зробимо на засіданні уряду, бо перебуваємо в екстремальній ситуації у зв’язку з поданням проекту бюджету.

Про які саме посади йшлося, на момент, коли номер готувався до друку, не було відомо. Однак достеменно відомо, що мова йшла про голову Контрольно-ревізійного управління. «Ця служба має взятися за внутрішній контроль за владою», — вважає Юлія Тимошенко.

Водночас глава уряду запевнила, що Кабінет Міністрів планує вже через тиждень подати до Верховної Ради новий проект державного бюджету на 2008 рік. За її словами, вирішення цього питання затягнулося через політичну кризу.

— Думаю, сьогодні ми значну частину свого часу присвятимо тому, щоб розробити алгоритм, порядок дій і подати найближчим часом, не пізніш як через тиждень, проект нового державного бюджету України, — сказала Юлія Тимошенко.

Вона переконана, що новий державний кошторис має «поставити на служіння українському народу всі ресурси і визначити пріоритети, задля яких варто сконцентрувати фінанси країни».

Депутатам облради погрожують видобувачі гравію

Члени тимчасової контрольної комісії з перевірки законності видобутку гравію у Чернівецькій обласній раді скаржаться на те, що порушники закону дедалі частіше вдаються до погроз на їхню адресу. З цього приводу Чернівецька обласна рада, яку очолює Іван Шилепницький, звернулася до керівників правоохоронних структур з вимогою негайно відреагувати на задокументовані спроби перешкоджання депутатській діяльності. Тепла зима дає можливість усім охочим і надалі видобувати цю корисну копалину, попри категоричну заборону природоохоронців у зв’язку з нерестом риби у гірських річках Буковини. Лише цього року призупинено 18 самовільно відкритих кар’єрів у прибережних захисних смугах річок Прут, Серет та Черемош. Правоохоронні органи зараз перевіряють шість справ. Дозволено руслорегулювальні роботи лише на 38 ділянках, але вони теж перетворилися на брутальний забір та продаж річкової гальки та піску. Не зафіксовано жодного випадку, коли б відвантаженою галькою зміцнювали береги, де це необхідно. Увесь зібраний гравій іде на будівництво за ціною 800—900 гривень готівкою за самоскид.

Сергій СУЛИМА.