Формування системи належного доброчесного місцевого врядування в Україні обговорювали на XXІІ Всеукраїнських муніципальних слуханнях. Представники органів державної влади, асоціації органів місцевого самоврядування, громадських організацій, наукових установ і міжнародних інституцій дискутували, як налагодити ефективніші зв’язки між владою, бізнесовими структурами та громадськими організаціями.

На цю саму тему точилися дискусії і на прес-конференції «Конкурентоспроможні територіальні громади: результати взаємодії влади, бізнесу, громадськості». Учасники констатували кризовий стан місцевого самоврядування в Україні. Так, влада на місцях неспроможна ефективно виконувати свої повноваження, зокрема через брак фінансів. Крім того, наголошували промовці, додає негативу й тиск з боку виконавчої влади та бюрократизація публічного управління. Звісно, причиною цього є не лише недоліки законодавчої бази у сфері місцевого самоврядування, а й невиконання органами влади різних рівнів ухвалених законів.

На знімку: прес-конференція в рамках щорічних ХІІ Всеукраїнських муніципальних слухань «Формування системи належного, добропорядного місцевого самоврядування в Україні».