Футбол. Цюріх (Швейцарія). Бразильський форвард «Мілана» Рікардо Кака (на знімку) визнаний ФІФА найкращим гравцем 2007 року. Про це було оголошено в понеділок під час урочистої церемонії в цюріхському оперному театрі. За підсумками опитування капітанів і тренерів національних збірних, Кака отримав найбільшу кількість голосів — 1047. Друге місце посів 20-річний нападник «Барселони» аргентинець Ліонель Мессі (504), третім став 22-річний півоборонець «Манчестер Юнайтед» португалець Криштіану Роналду (426). До п’ятірки найсильніших увійшли також: Дідьє Дрогба («Челсі», Кот д’Івуар) — 209 і Роналдіньо («Барселона», Бразилія).

Нагороду Кака вручив легендарний король футболу, земляк лауреата Пеле.

— Коли я був хлопчиком, — сказав схвильований лауреат, — лише мріяв просто стати професіональним гравцем клубу Сан-Паулу і зіграти бодай один матч за національну збірну Бразилії. Але погляньте, що сталося у моєму житті тепер. Фантастичний для мене рік! Біблія недарма вчить: Господь щедрий і дає нам більше, ніж ми в нього просимо. Так і зі мною сталося нинішнього року: я не мріяв і не молився за все те, що отримав. А незабаром на мене чекає ще одна, либонь, найважливіша нагорода: я стану батьком! Чого ще можна побажати?

Так от, приз ФІФА поповнив і без того велику колекцію нагород 25-річного Кака. Вона включає в себе титули чемпіона світу, Південної Америки, Італії та Бразилії, а також перемоги в Лізі чемпіонів і клубному чемпіонаті світу.

На початку грудня Кака завоював «Золотий м’яч» — приз найкращому футболісту, який виступає в Європі, за підсумками опитування авторитетного паризького видання France football. У суперечці за цю відзнаку бразилець також випередив Роналду та Мессі.

Фото з сайту ФІФА.