У селах Малівської сільської ради Демидівського району Рівненщини, що межують із Волинською областю, великі проблеми з працевлаштуванням. Бо всі тутешні промислові та сільськогосподарські підприємства кадрами забезпечені, а громадян, котрі стоять на обліку в центрі зайнятості, — більше сотні. Точніше, стільки було донедавна.

— Тридцять троє малівців працевлаштовано у сусідньому Луцьку, куди ближче, ніж до Рівного, — розповідає директор Демидівського районного центру зайнятості Раїса Лисова. — А знайшли усі роботу на одному з підприємств, яке спеціалізується на випуску кабельної продукції. До речі, працедавці організували доїзд до місця роботи.

А ось жителі Демидівки, Боремля уже другий рік поспіль трудяться у сільгосппідприємстві «Надія», що у селі Жабче Горохівського району Волинської області. Вирощують у теплицях овочі. А передувала цьому працевлаштуванню знову-таки ініціатива центру зайнятості. Спеціалісти центру побували у «Надії», обговорили з її керівником Петром Морозом варіанти співпраці.

— Це, звичайно, не дуже нормальна ситуація, коли немає роботи за місцем проживання, — каже Раїса Лисова. — Але така вже реальність, що Демидівський район є сільськогосподарським, великих промислових підприємств тут немає, а на тих, які є, вакансій дуже мало. Тому й доводиться шукати всі можливі варіанти для працевлаштування. І так званий позаобласний не просто отримав право на існування, а став хорошим прикладом для наслідування.

Нині Демидівський районний центр зайнятості активно вивчає й аналізує попит Луцька та інших міст Волинської області на працівників охорони. Адже у Демидівському районі є чимало бажаючих працювати охоронцями.