Щедрий день

Таким його прагне зробити в житті обділених долею дітей заступник голови Київської облдержадміністрації з питань соціальної та гуманітарної політики Валерій Кондрук.

— На моє глибоке переконання, це і є одним з найвищих проявів моральності та духовності суспільства, коли великий бізнес, круті політичні устремління, висока влада схиляються перед безвісним знедоленим малюком, щоб бодай у день святого Миколая зробити його щасливим, — каже Валерій Петрович.

Тому нашу благодійну акцію ми назвали «З любов’ю до дітей». Позавчора вона стартувала від облдержадміністрації за десятками маршрутів Київщини. Волонтери не оминуть жодного дитячого будинку, притулку для неповнолітніх (а таких у нас загалом більше півсотні), центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та підлітків і просто багатодітних родин, яких в області майже півтисячі.

Що ж у цих яскраво оформлених автобусах? Окрім неодмінних милих серцю будь-якої дитини солодощів та іграшок — побутова техніка, музичні центри, навіть міні-пекарні. Це вже для дитбудинків сімейного типу.

— До речі, сьогодні, — продовжує Валерій Кондрук, — я вручу родині Цибульських із Фастівського району, де виховується дев’ятеро дітей, сертифікат на мікроавтобус. І ще чотири такі суто сімейні транспортні засоби ми вручимо днями іншим дитячим будинкам сімейного типу.

А напередодні голова облдержадміністрації Віра Ульянченко відвідала теж зі щедрими дарунками Боярський спеціалізований дитячий інтернат. І Президент України Віктор Ющенко спеціально приготував подарунки до Миколая тим родинам, де росте восьмеро і більше дітей. Взагалі наступний, 2008-й, рік він оголосив роком усиновлення українських дітей.

— Звичайно, можна, як то кажуть, скинутися й завалити сиріт цукерками та іграшками, — підсумовує Валерій Кондрук. — Але ми не забули до свята також налагодити газове опалення, зробити ремонт у домівках багатодітних родин, що, звичайно, не є одноразовою акцією.

Якщо ж глянути з державницької точки зору, то величезна кількість обділених батьківською ласкою маленьких українців, наших повноправних громадян — це одна з істотних складових генофонду нації. І вона тотожно відгукнеться в майбутньому на нашу душевну щедрість.

На знімку: заступник голови Київської облдержадміністрації Валерій Кондрук відправляє волонтерів до дітей-сиріт Київщини.

Фото Леоніда ДОБРОВОЛЬСЬКОГО.