Більш як рік севастопольські ЗМІ періодично розповідають своїм читачам і глядачам про перипетії протистояння групи депутатів міськради з будівельною фірмою «Konsol», котра намагається будувати багатоквартирний житловий будинок в історичному центрі Севастополя. На думку мешканців прилеглих будинків і солідарних з ними обранців, роботи ведуться в небезпечній зсувній зоні, що загрожує руйнуванням зведених у післявоєнні роки на так званих стрічкових фундаментах будівель. Крім того, депутати звинувачують ТОВ «Konsol Ltd.» у псуванні комунального майна: руйнуванні підпірної стіни, збудованої свого часу на гроші з міської казни. Судові позови за участі міськради мали як результат визнання незаконною видачу Державним архітектурно-будівельним контролем дозволу на проведення робіт саме на цій ділянці. Проте «освоєння» ділянки в центрі міста просувалося.

«Люди — мешканці прилеглих будинків — організовували пікети, не пропускаючи будівельну техніку, зафіксовані випадки побиття пікетників невстановленими особами. На обґрунтовані скарги в різні міські інстанції, у тому числі і прокуратуру міста Севастополя, мешканці одержували відписки», — таку картину дає група з двадцяти шести депутатів міськради в листі, відправленому Генпрокурору О. Медведьку. Інформуючи головного правоохоронця країни про листопадове рішення сесії севастопольських депутатів, що ним заборонено використання ділянки по вул. Терещенка, ті, хто підписав лист, привертають увагу Генпрокурора до тієї обставини, що «особливого цинізму цій ситуації додає той факт, що будівництво ведеться за сто п’ятдесят метрів від будівлі прокуратури міста Севастополя і стільки само до приміщення Ленінського РВ УМВС України в місті Севастополі».

Депутати просять Генпрокурора «доручити компетентній комісії ретельно перевірити... факти з витребуванням необхідних документів як у фірми.., так і в Севастопольській міській раді, і в органах виконавчої влади міста», а також «узяти проведення перевірки під особистий контроль, зобов’язавши прокурора міста Севастополя про результати перевірки поінформувати міську раду».

Севастополь.

На будівельному майданчику по вул. Терещенка робота кипить щодня.

Фото автора.