Ключі від 15 новеньких автомобілів вручили підрозділам міліції Житомирщини виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко, голова обласної ради Ірина Синявська і голова ОДА Юрій Забела. Закуплено машини за кошти обласного бюджету. Адже цьогоріч за рішенням облради на реалізацію заходів, передбачених комплексною програмою профілактики злочинності на 2006—2010 роки, було виділено мільйон гривень.

Урочиста передача автомобілів стала своєрідним звітом про їх освоєння. Раніше на 335 тисяч гривень закупили зимового форменого одягу для працівників підрозділів, які несуть службу з охорони громадського порядку, — дільничним інспекторам міліції, працівникам патрульної служби та спецпідрозділу «Беркут». Частину коштів використано на реалізацію проекту «Безпечне місто», згідно з яким в людних місцях та на автошляхах встановлюються камери відеоспостереження.

Як повідомили керівники області, на подальшу реалізацію правоохоронних заходів наступного року передбачено виділити з обласного бюджету 2,6 мільйона гривень. Ірина Синявська переконана, що депутати облради проголосують за це незалежно від своїх політичних переконань. Майже половина цих коштів піде на заходи з підвищення безпеки дорожнього руху, адже Житомирщина посідає сумне друге місце (після Київщини) за кількістю жертв ДТП.

На знімку: ключі від нових автомобілів вручає в. о. міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко.

Фото автора.