Перші звільнення в «Динамо»

Футбол. Як повідомив офіційний сайт ФК «Динамо» (Київ), для Валентина Белькевича і Сергія Федорова матч Ліги чемпіонів проти «Спортінга» в Лісабоні став останнім у їхній динамівській кар’єрі. В обох завершилися терміни контрактів із клубом, які за згодою сторін продовжені не були.

Кожний із цих визнаних майстрів гідний прощального матчу. І такий захід, імовірно, буде. Але не тепер — трохи перегодом. Адже цілком очевидно й інше: нині динамівцям не до свят. А найближчими днями після узгодження з новим тренером команди Юрієм Сьоміним будуть оприлюднені імена деяких інших гравців команди, яких виставлять на трансфер. Окрім того, залишають клуб гравці команди «Динамо-2», котрі перебували в ній на умовах оренди, — Камолиддін Мурзоєв («Машал», Узбекистан), Павло Степанець (ЦСКА, Росія), Томіслав Бушич («Гайдук», Спліт, Хорватія).

Переміни в тренерському таборі

Донецький «Металург» визначився з кандидатурою нового тренера, повідомляє офіційний сайт клубу. Рішенням президента «Металурга» Сергій Ященко, котрий до останнього часу виконував обов’язки тренера, тепер став повноцінним наставником.

Нагадаємо, що він замінив на цій посаді бельгійця Ддоса Дардена, що подав у відставку після гри з «Дніпром». Також залишає клуб і віце-президент Дмитро Селюк.

Раніше 48-річний Ященко працював тренером тільки в запорізькому «Металурзі». А до того був у тренерських штабах «Шахтаря» і обох «Металургів» (донецького і запорізького). У нинішньому сезоні Ященко був тренером дублюючого складу донеччан.

З «Іллічівця» (Маріуполь) несподівано пішов 61-річний тренер Семен Альтман. Навіть незважаючи на те, що маріупольський клуб йде у першій лізі на другій позиції і є одним із головних претендентів на вихід до вищої. А ще азовці виграли перший матч чвертьфіналу Кубка в одеського «Чорноморця». Як повідомили в ФК «Іллічівець», це — не відставка, а розірвання контракту за обопільною згодою. Можливо, Семен Йосипович збирається очолити збірну України або приєднатися до тренерського штабу ФК «Москва», що його очолив Олег Блохін?..

Кандидатуру 61-річного італійця Фабіо Капелло на посаду головного тренера англійської національної збірної затвердила асоціація футболу Англії позавчора. Про це повідомили британські та італійські ЗМІ.

«Помаранчеві» визначилися

Королівський футбольний союз Нідерландів оприлюднив розклад товариських матчів, які «помаранчеві» — учасники фінального турніру Євро-2008 — проведуть наступного року, повідомляє «Рейтерз».

6 лютого команда Марко ван Бастена зіграє з Хорватією, 26 березня — з Австрією. Перед початком континентальної першості нідерландці проведуть спаринги з Україною (24 травня), Данією (29 травня) і Уельсом (1 червня). Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи суперниками Нідерландів по групі С є збірні Італії, Франції та Румунії.