Нещодавно в Києві відбулися святкові заходи з нагоди 10-річчя з дня утворення громадської організації «Земляцтво Херсонщини». В її лавах перебуває й генерал Микола Забєлий, у минулому військовий комендант столиці.

Народився він у селі Чулаківка Голопристанського району Херсонщини. Після служби в різних частинах Микола Забєлий 15 років служив військовим комендантом Києва.

— Я гордий з того, що народився на голопристанській землі, — каже Микола Євгенович, — завжди з радістю приїжджаю до рідного села. Особливо було приємно, коли отримав звістку про те, що депутати сільради вирішили одну з вулиць назвати моїм ім’ям. Низький уклін моїм землякам, які працюють на спекотній таврійській землі!

Микола Євгенович розпитував про Голу Пристань, розповідав, як брав участь у відкритті Алеї героїв, і був дуже радий, коли дізнався, що у місті відкрили ще одну алею: тепер уже на честь живих героїв — відомих в місті людей, котрі трудяться во славу його. Під час огляду виставки про діяльність земляцтва, що була відкрита в академічному театрі оперти, де й проходили урочистості, Микола Забєлий щиро радів, познайомившись тут з Сергієм Рибалком, головою фермерського господарства «Аделаїда», що в його рідному селі Чулаківка.

На знімку: земляки-чулаківці генерал Микола Забєлий та депутат Херсонської облради Сергій Рибалко.

Фото автора.