Суспільство покладає на вас надії...

З нагоди професійного свята — Дня працівників суду, з почуттям поваги щиро вітаю усіх працівників судів України

Історія підтверджує, що саме в руках суддів закон набирає реальної сили, стає засобом впливу не тільки на долі людей, а й іноді — всього суспільства і держави. Від мудрості та виваженості судових рішень багато в чому залежать політична і економічна стабільність в Україні, добробут наших співвітчизників.

Суспільство завжди покладає великі надії на людей, від яких залежать конституційні гарантії реалізації принципу верховенства права, реальний захист у правосудді конституційних прав і свобод людини. Нині, в епоху глобальних перетворень, у нашому суспільстві немає сфер діяльності, які не підпадали б під юрисдикцію суду.

Наші громадяни очікують концептуально вивіреної, зваженої вашим досвідом і суддівською мудрістю судової реформи, яка сприятиме справедливому правосуддю в Україні.

Впевнений, що ваша неупередженість, об’єктивність, толерантність, ділова принциповість поряд з людяністю забезпечать спроможність судів на ефективне правосуддя, додержання законності, захисту суспільних та державних інтересів, недоторканності прав і свобод людини і громадянина.

Верховна Рада України і надалі законодавчо сприятиме поліпшенню забезпечення судової діяльності, утвердженню незалежності і недоторканності суддів усіх рівнів, створенню належних умов для здійснення правосуддя.

Нехай ваш високий професіоналізм, досвід та знання і надалі сприятимуть підвищенню рівня правової свідомості в нашому суспільстві.

Бажаю всім суддям, працівникам апарату судів та Державної судової адміністрації особистого щастя, міцного здоров’я, подальших успіхів у здійсненні судово-правової реформи в Україні, невичерпної енергії та подальших успіхів у вашій праці на благо нашої Батьківщини!

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.

Шановні судді та працівники судів!

Вітаю вас із професійним святом — Днем працівників суду

Минулі 15 років стали своєрідною епохою становлення судової системи України в умовах розвитку держави і суспільства.

Нам є чим пишатися, є над чим працювати. Проте вже сьогодні не можна не визнати очевидного — прагнення судів на високому професійному рівні виконувати поставлені перед ними Конституцією та законами України завдання щодо захисту прав та свобод людини і громадянина.

Соціальне призначення суду вимагає від суддів і працівників судів особливого сумління, принциповості, чесності, вірності закону, активної життєвої позиції. Стабільність та процвітання будь-якої країни безпосередньо залежить від юридичної виваженості рішень судів, які часто вирішують долю не тільки однієї людини, а й усього суспільства.

Впевнений, що завдяки вашому високому професіоналізмові, розуму та порядності ми пройдемо важкий і відповідальний шлях реформування та досягнемо спільної мети: підвищення ефективності судового захисту, зміцнення довіри до судової влади.

Тож нехай праця суддів та працівників судів буде в ім’я торжества Законності, Правди, Справедливості.

Бажаю вам нових успіхів у роботі, твердості й віри, невичерпної енергії, справжньої товариської підтримки, творчої наснаги та міцного здоров’я. Хай мир, добро та благополуччя завжди будуть у ваших родинах.

З повагою, голова Верховного Суду України Василь Онопенко.