Народні депутати України Микола Томенко, Наталія Королевська та Євген Суслов зареєстрували у Верховній Раді проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (щодо обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв)» (реєстр. №1171).

Законопроект пропонує долучити до заборони продажу і споживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів пиво та слабоалкогольні напої, зокрема, у місцях проведення масових заходів, за винятком спеціально відведених для цього місць.

На переконання одного з авторів законопроекту Миколи Томенка, ця законодавча ініціатива визначить правила продажу і вживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також дасть можливість насамперед місцевій владі впливати на кричущі ситуації, які складаються у місцях масового відпочинку людей. Зокрема, в останні роки набуває загрозливих масштабів розпивання спиртних напоїв під час різноманітних масово-розважальних заходів — концертів, шоу, спортивних змагань тощо, а також почастішали трагічні випадки, що стали наслідком розпивання алкоголю під час відпочинку на пляжах.

Тому, за словами Миколи Томенка, органи місцевого самоврядування повинні у межах відповідної адміністративної території ініціювати заборону продажу та вживання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв у місцях масового відпочинку, окрім спеціально відведених для цього місць.