До 18 років третьокурсниця Одеського національного університету Настя Марчук (на знімку) домоглася таких висот, про які й дорослий може тільки мріяти.

Першокласницею вона стала в 4 роки 10 місяців, а в 14 років, закінчивши школу із золотою медаллю, вступила до університету на фізичний факультет. Займається карате. Переклала міжнародною мовою есперанто безсмертну книжку «12 стільців». В «Артеку» посіла призове місце в конкурсі «Довга коса — дівоча краса» (довжина коси — 88 сантиметрів). Перемогла в міжнародному математичному конкурсі...

Мама Насті Олена Броніславівна розповідає, що зростала старша розумною, кмітливою. У чотири роки наполегливо почала проситися до школи.

Розкриваючи все нові здібності дочки, віддали її й у музичну. А там непосида Настя розпочала займатися хореографією. Потім захопилася правознавством. На міській олімпіаді, до слова, виборола перше місце.

Студентка університету Настя Марчук спеціалізується на кафедрі теоретичної фізики. Її цікавлять нанотехнології.

У трикімнатній квартирці Насті живуть мама, бабуся-лікар, дідусь-пенсіонер, 14-річний брат і 13-літня сестричка. Майже вся родина за партою. У мами дві вищі освіти і нині вона навчається в аспірантурі.

День дівчини розписано не по годинах, а по хвилинах — їй все цікаво, все важливо і вона поспішає жити. Вона багато чого встигла і багато чого хоче встигнути зробити.

Одеса.