Юлію Тимошенко попередили про загрозу її життю

Невідомий чоловік намагався попередити лідера БЮТ, кандидата на посаду Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко про підготовку замаху на її життя. Як повідомив сайт компанії «Укртелеком», увечері 12 грудня до будинку «Телекомсервісу» ВАТ «Укртелеком» у Києві (вулиця Володимирська, 10) зайшов невідомий громадянин, котрий без жодних слів передав операторові відділення записку з повідомленням на сайт лідера БЮТ: «Увага! Юлю!!! Снайпер стежить тебе! Четвер», після чого одразу залишив приміщення. До записки було додано банкноту номіналом 50 гривень. Про цей випадок компанія одразу повідомила в правоохоронні органи.

Того ж дня керівник Інституту політичних досліджень Російської Федерації, член партії «Єдина Росія» Сергій Марков зробив заяву для ЗМІ про те, що політичні супротивники лідера БЮТ Юлії Тимошенко начебто можуть вдатися до організації її вбивства. «Майже вся еліта України об’єдналася, щоб не допустити Юлію Тимошенко до влади, — сказав С. Марков. — Але в керівникові БЮТ стільки енергії, що в них поки що нічого не виходить. Та вони розуміють, що коли Тимошенко одержить всю повноту влади й стане Прем’єр-міністром, усіх своїх супротивників вона посадить у в’язницю». «Ворогами» Ю. Тимошенко російський політолог назвав «практично всіх олігархів, окрім Ігоря Коломойського». С. Марков наголосив, що «рівень криміналізації української політики й насильницькі смерті політиків та чиновників у недавньому минулому дають підстави для припущень про можливе замовлене вбивство Тимошенко».

...А правоохоронці й лідерка БЮТ зберігають спокій

Керівник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко повідомив «Голосу України»: якби Юлія Тимошенко звернулася до Генпрокуратури з тим, що є загроза її безпеці, то Генеральний прокурор звернувся б до Служби безпеки України з проханням надати їй додаткову охорону. Однак від Ю. Тимошенко таких звернень не надходило. «Якщо буде відповідне звернення самої Юлії Тимошенко, тоді обов’язково буде й реагування відповідно до чинного законодавства», — зауважив речник Генпрокуратури. А щодо заяви російського політолога С. Маркова, то в прес-службі ГПУ наголосили, що він не є громадянином України і не може робити заяви замість самої Ю. Тимошенко.

«Ми не коментуємо анонімні повідомлення», — сказала «Голосу України» керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко. За її словами, лідерка БЮТ не зверталася до СБУ щодо загрози її життю та потреби в посиленій охороні.

Сама Юлія Тимошенко дізналася про те, що невідомий чоловік намагався попередити через «Укртелеком» про загрозу її життю, від свого прес-секретаря Марини Сороки, котра побачила цю інформацію в ЗМІ. «Юлія Володимирівна була шокована таким повідомленням, як будь-яка нормальна людина, але вона відзначила, що ще є порядні люди, які, отримуючи інформацію, намагаються яким-небудь чином попередити людей, коли йдеться про їхнє життя», — сказала М. Сорока. Однак чи має намір лідерка БЮТ звернутися по допомогу до правоохоронних структур, зараз невідомо.

Натомість блок Юлії Тимошенко посилив внутрішню охорону свого лідера з огляду на заяви про можливий напад на неї. Про це повідомив народний депутат, один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов. «Ми посилили систему внутрішньої безпеки, яка стосується нашого лідера», — сказав він. Окрім того, за словами О. Турчинова, поки у парламенті не буде розглядатися питання про обрання Прем’єр-міністра, однопартійці Ю. Тимошенко звернулися до неї з проханням «зайвий раз не пересуватися Верховною Радою». Депутат також повідомив, що БЮТ звернувся до СБУ з проханням перевірити усю інформацію про можливий напад на лідерку блоку.