Гміни і сільради запрацюють напряму

Снятинський район відвідала делегація представників органів місцевого самоврядування Ченстоховського повіту з Польщі на чолі з головою повітової ради Каролем Остальські. Під час ознайомлення з життям району війти п’яти гмін, що перебували в складі польської делегації, запропонували сільським головам укласти з ними договори про співпрацю.

Такий рівень співробітництва започатковується в Івано-Франківській області вперше. Досі воно практикувалося на рівні району чи області. Власне, і цей візит поляків проходив у рамках добросусідської партнерської угоди між Снятинським районом та Ченстоховським повітом. Думка про співпрацю безпосередньо між гмінами та сільрадами виникла після того, як війти ознайомилися з роботою рад у селах Новоселиця, Рудники, Джурів і зауважили, що багато проблем, над якими працюють снятинці, для них уже пройдений етап. Тож вирішили своїм досвідом поділитися з колегами. Та й в українців, кажуть, є що запозичити. Отож відтепер співпрацюватимуть один з одним напряму.

Дарина НАЗАРЧУК.

Івано-Франківська область.

На згадку про першого всенародно обраного міського голову

У Харкові з’явиться меморіальна дошка на згадку про Євгенія Кушнарьова. Її встановлять у річницю його смерті, 17 січня, на будинку Харківської міськради на площі Конституції. Таке рішення було прийнято на засіданні міського виконавчого комітету.

Євгеній Кушнарьов був першим всенародно обраним керівником Харкова на початку 1990-х років. З його ініціативи була створена Асоціація міст України, яка тепер є вагомою громадською організацією з утвердження в країні основ місцевого самоврядування.

Зовнішній вигляд дошки має затвердити головний архітектор міста Сергій Чечельницький. Проект її поки що в роботі. Але вже відомо, що на ній буде барельєф Євгенія Кушнарьова. Дошку встановлять на одній лінії з іншими меморіальними мармуровими дошками. Народний депутат від Партії регіонів, колишній голова Харківської міськради облдержадміністрації Євгеній Кушнарьов помер 17 січня від тяжкої рани, отриманої на полюванні. Невдовзі після цього обвинувачення було пред’явлено одному з учасників полювання Дмитру Завальному. Слідство у справі досі не закінчено.

Микола КОСИЙ.

Харків.