Інвалід без руки та ноги проплив понад п’ять кілометрів під час шторму
Вкотре довів усій Україні 39-річний мешканець Світловодська Сергій Михайленко, який встановив національний рекорд для інвалідів першої групи на Кременчуцькому водосховищі, що жити повноцінним життям можна за будь-яких обставин. Минулої п’ятниці за дві години десять хвилин відчайдух проплив 5 кілометрів 100 метрів. Особливість рекорду полягає в тому, що плавець має лише одну руку та одну ногу.
Рекорд в номінації «Найдовша дистанція запливу інваліда І групи у відкритій воді», який буде внесено до Національного реєстру рекордів, зафіксувала представник Книги рекордів України Лана Вєтрова.
Погода не надто сприяла незвичайному спортсмену — через сильний поривчастий вітер в акваторії водосховища піднялися високі хвилі. Проте відкласти заплив чоловік не погодився.
Заплив С. Михайленко здійснював у спеціальному аквакостюмі, з ластом на нозі. Поруч із майбутнім рекордсменом для підстраховки плив його товариш Олександр Ткалич. Сміливців супроводжували надувний човен із рятувальниками та катер. На ньому вболівала і підбадьорювала батька 13-річна Настя.
Уболівати за місцеву знаменитість зібралося також багато його земляків, приїхали представники органів влади та журналісти з місцевих і національних видань та телеканалів.
Сергій Михайленко втратив праву руку й праву ногу 13 років тому через нещасний випадок. З того часу його захопленнями стали плавання та різьблення по дереву. Рік тому чоловік здолав на Дніпрі без перепочинку трикілометрову дистанцію.
На знімку: Лана Вєтрова вручила Сергію Михайленку диплом рекордсмена.
Фото з сайту persha.kr.ua.