Ігор Шаров (фракція Блоку Литвина):

— Сподіваюся, що блокування припиниться найближчим часом. Інакше це виглядатиме як непрофесіональні дії глави парламенту. Гадаю, ввечері або вранці буде проведено погоджувальну раду з чітким планом дій. До речі, досі ще не було прецедентів, щоб Голова Верховної Ради, до якого я дуже позитивно ставлюся, не вийшов до депутатів і не сказав про свою позицію, не виконав регламентні норми.

Олександр Стоян (фракція Партії регіонів):

— Позавчора ми відступили від Регламенту й погодилися спершу проголосувати за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра. Оскільки голосування не відбулося і зранку не було повторного подання Президента, ми наполягаємо спочатку розглянути питання обрання заступників Голови Верховної Ради та голів комітетів, а потім повернутися до голосування по прем’єру. Поки що триває узгодження позицій. Думаю, до 16-ї години все буде погоджено. Який саме механізм буде розроблено, невідомо. Але вважаю, що з цим треба припиняти, адже така ситуація нікого не красить — ні ту, ні другу сторони. Чи готова фракція поступитись у черговості голосування — не можу відповісти за все керівництво фракції. Гадаю, коли йти за логікою нормальної співпраці коаліції й опозиції, то нічого немає в тому, якщо о 16-й годині ми проголосуємо за заступників глави парламенту, кандидатури яких узгоджено, тож голосувати можна й пакетом. Так само можна проголосувати і за керівників комітетів, яких також визначено, а потім затвердити прем’єра. Скажу чесно: я не бачу великого гріха в тому, щоб спочатку проголосувати за прем’єра й уряд (нехай ідуть працюють), а потім за інші два питання. Принципове тут лише те, що Голова Верховної Ради під час голосування за Юлію Тимошенко зробив спробу показати, хто в хаті хазяїн. Що він може порушувати Регламент. Ми ж показали, що цього робити не треба.

Андрій Шкіль (фракція БЮТ):

— Роботу парламенту буде розблоковано тоді, коли опозиція отримає ту необхідну кількість комітетів, яку вони хочуть. А хочуть вони 15 комітетів. Вимога опозиції така: ви маєте Президента й матимете уряд, а нам дайте парламент. Зауваження, що для цього треба мати більшість голосів, не сприймається. Вважаю, що триватиме процес нарад, тому що ми пропонуємо більше, ніж свого часу пропонували нам. Гадаю, Партію регіонів треба заманювати в опозицію, бо вони надто люблять владу. Переконаний: невдовзі там пануватиме думка, що вони звичайна політична партія. А будь-яка політична партія має можливість працювати в опозиції або у владі. Партія регіонів пропонує створити собі умови напівопозиції, але такого бути не може. Наразі ми згодні спочатку визначитися щодо заступників глави парламенту та голів комітетів за однієї умови: сесія внесе зміни до Регламенту. Бо дехто з депутатів керується його старою редакцією, а в редакції 2006 року чітко сказано: подання Президента на призначення Прем’єр-міністра є першочерговим. Таке подання надійшло до парламенту о 9-й ранку.

Лілія Григорович (фракція «НУ—НС»):

У Партії регіонів є центр прийняття рішень, і дуже часто вони самі не знають, що їм зараз доручать. Можу сказати одне: метою Партії регіонів є «доволочити» до кінця бюджетного року, вичистити всі програми і всі комори — це однозначно. Тому вони можуть демонструвати цей алгоритм безкінечно. Наполягаючи на тому, що спочатку треба обрати заступників Голови Верховної Ради, нескінченно подавати кандидатуру Адама Мартинюка, за якого ми зараз не готові проголосувати.

Світлана Шмельова (фракція КПУ):

— Лише тоді, коли всі забудуть про політику і почнуть думати про людей. Бо всі забули, що ми слуги народу і, звичайно, блокування трибуни припиниться тоді, коли перестануть порушувати Регламент. Якщо ж не порушувати Регламент, треба говорити про комітети і лише потім про прем’єра, тож чекати, що його не порушуватимуть знову, не можу.

Учора навіть не відкрили засідання. Хочеться, щоб ми не сумнівалися в нашому Голові Верховної Ради, адже він розумна людина, але служить одній частині парламенту. Чи відбудеться вечірнє засідання, не знаю. Найгірше — коли сидиш і не знаєш, чого ждеш.