Фракція Партії регіонів ініціює відновлення переговорів про створення широкої коаліції. Оскільки та ситуація, що нині склалася в парламенті, небезпечна для країни. Про це на вчорашній прес-конференції заявив народний депутат Тарас Чорновіл. Водночас він зазначив, що сам процес переговорів поки не почався.

Коментуючи події в парламенті, які відбувалися у вівторок, Тарас Чорновіл сказав, що результат голосування за кандидатуру Ю. Тимошенко на посаду глави уряду був несподіванкою і для фракції Партії регіонів. А «помаранчева» коаліція, за його словами, продемонструвала недієздатність. «Якщо вони не змогли проголосувати за прем’єра, як вони збираються приймати бюджет!?» — обурювався він.

«Співробітники СБУ підтвердили, що в систему «Рада», що є одним з найзакритіших системних продуктів, не було ніякого втручання, і в принципі бути не може», — зазначив регіонал. І висунув вимоги: глава парламенту має з парламентської трибуни зачитати повний звіт про перевірку системи «Рада», після чого лідери БЮТ і «НУ—НС» повинні привселюдно вибачитися перед Партією регіонів і апаратом Верховної Ради за необгрунтовані звинувачення в «ультраважкому кримінальному злочині».

Крім того, Т. Чорновіл заявив, що Партія регіонів виступає за послідовне формування органів парламенту і тільки потім уряду.