Президент України Віктор Ющенко направив до Верховної Ради законопроекти, які парламентарії мають розглянути в першочерговому порядку.

Йдеться, зокрема, про внесення змін до закону «Про державні нагороди України», а також до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо відповідальності за заперечення Голодомору).

Крім того, парламентарії мають ратифікувати низку міжнародних угод. Зокрема, між Україною та Словацькою Республікою про сприяння та взаємний захист інвестицій; між Україною та Угорською Республікою про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом; між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз; між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб. А також ратифікувати рішення про внесення змін і доповнень до положення про антитерористичний центр держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав; приєднання України до Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини; Європейські конвенції про незастосування строків давності до злочинів проти людяності і воєнних злочинів та про визнання й виконання рішень стосовно опіки над дітьми й про поновлення опіки над дітьми.