Народні депутати Андрій Портнов (БЮТ) та Руслан Князевич («НУ—НС») ініціюють створення в парламенті тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів порушення Конституції та законів, прийняття протиправних рішень київським міським головою Леонідом Черновецьким, посадовими особами органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Відповідний проект постанови вже зареєстровано у Верховній Раді.

На думку авторів постанови, очолити комісію має представник фракції БЮТ Микола Томенко, а до її складу ввійти представники всіх парламентських фракцій. Сам Микола Томенко переконаний, що головне завдання слідчої комісії — реалізувати передвиборні обіцянки всіх політичних сил, що пройшли до парламенту, щодо зупинення корупційної моделі управління столицею, а також підготувати умови для проведення дострокових виборів Київради та київського міського голови. Депутат сподівається, що робота комісії сприятиме висуненню єдиного кандидата від демократичних сил на посаду нового столичного голови.

Переконаний Микола Томенко і в тому, що робота ТСК сприятиме адекватній оцінці з боку правоохоронних органів кричущих порушень чинного законодавства посадовцями столичної влади при виділенні земельних ділянок, операцій зі столичною власністю, а також змін у галузі освіти та культури.