У зв’язку з жахливою трагедією в Луганську та Маріуполі, де загинули наші військові та прикордонники, Президент України Петро Порошенко звернувся до співвітчизників. «Я схиляю голову перед героями, які загинули під час бойового завдання з відновлення Державного кордону України. І водночас я пишаюся українськими військовослужбовцями, прикордонниками, спецназівцями і десантниками, які рішуче продовжують боротися за мир на нашій землі», — йдеться у зверненні.

Президент повідомив, що отримав численні дзвінки від лідерів демократичних країн світу, які висловлюють нам свої щирі співчуття. «Ми зробимо все можливе, щоб винних в загибелі військових було знайдено, щоб терористи отримали адекватну відповідь і були покарані», — запевнив глава держави.

Українська армія, за його словами, в суботу вперше перейшла в контрнаступ. «Наші військові почали тіснити терористів. Я поставив Збройним Силам України першочергове завдання — взяти під контроль Державний кордон України, через який терористи отримують зброю, техніку, підкріплення, гроші. Лише протягом останніх чотирьох днів у рамках спецоперації було встановлено мир і законний порядок в Маріуполі, взято під контроль 248 кілометрів Державного кордону. В цілій низці населених пунктів Луганської і Донецької областей припинено діяльність бойовиків-найманців. Очищено від терористів 11 населених пунктів. За останню добу під час спроби проникнути на територію нашої держави було знищено сім автомобільних колон зі зброєю та боє-припасами, знищено декілька танків, бронетранспортерів, реактивну систему залпового вогню», — йдеться у зверненні Петра Порошенка. Крім того, наші військові, за його словами, захопили ще одну реактивну систему «Град».

«Заради миру в Україні ми будемо діяти рішуче і цілеспрямовано», — заявив Президент.