Верховна Рада шостого скликання буде на порядок вищою за попередню. Таке переконання висловив учора під час рес-конференції Голова Верховної Ради нового скликання Арсеній Яценюк (на знімку).

Він також сказав, що позитивно оцінює два дні роботи парламенту. Наголосив, що рано чи пізно народні депутати дійдуть консенсусу. Нині Рада поділена не за політичними інтересами, а за ідеологічними, переконаний А. Яценюк. Зокрема, він акцентує: передвиборні обіцянки усіх політичних сил, які пройшли в парламент, дуже подібні. Тож народні обранці просто зобов’язані знайти спільну мову — це лише питання часу. У цьому контексті Голова Верховної Ради наголосив, що коаліція поважає кожну фракцію, яка складає меншість.

У перші дні роботи на посаді Голови Верховної Ради, каже Арсеній Яценюк, він мав складне завдання — об’єднати необ’єднуване. На думку глави парламенту, йому це вдалося. Адже, незважаючи на спроби зірвати роботу Верховної Ради (блокування трибуни і крісла Голови Верховної Ради), парламент продовжує працювати.

— Я хотів би, щоб в Україні був парламент демократичний, — сказав Арсеній Яценюк. — Той парламент, який має різні позиції і різні думки. І той парламент, який після складних довготривалих дискусій все таки приходить до консенсусного рішення.

Глава парламенту нагадав, що у вівторок депутати голосуватимуть за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду Прем’єр-міністра. Арсеній Яценюк наголосив: навіть якщо за якихось умов голосування зірветься і Верховна Рада не вкладеться у визначений законом 5-денний термін, немає жодних перешкод, щоб цю кандидатуру подати вдруге. За словами Голови Верховної Ради, треба якнайшвидше сформувати уряд, щоб до нового року встигнути прийняти новий проект бюджету.

На запитання: «Що ви робитимете, якщо у вівторок трибуну знову буде заблоковано?» Арсеній Яценюк відповів коротко: «Розблокуємо».

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.