Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 6-й тур. 4 грудня.

Група D. «Мілан» (Італія) — «Селтік» (Шотландія). 1:0 (Інзагі, 70).

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 1:2. Голи: Оскар Кардосо, 6, 22, Лукареллі, 30 (п).

«Шахтар»: П’ятов, Кучер, Фернандіньо, Жадсон, Ілсіньо (Вілліан, 67), Левандовський (Гюбшман, 57), Брандау, Рац, Чигринський, Срна, Лукареллі (Гладкий, 75). Тренер — Мірча Луческу.

«Бенфіка»: Кім, Луїзао, Лео, Петі, Оскар Кардосо (Нуну Гомеш, 90), Кацураніс, Руй Кошта, Максі Перейра (Луїш Філіпе, 83), ді Марія (Ассіш, 67), Нелсон, Давід Луїс. Тренер — Хосе Антоніо Камачо.

Попереджено: Давіда Луїса, 29, Кучера, 68, Луїша Філіпе, 90+1, Брандау, 90+4.

Арбітр — Кірос Вассарас (Греція).

Донецьк. РСК «Олімпійський». 25 500 глядачів. + 1 градус.

В Н П М О

1. «Мілан» 4 1 1 12—5 13

2. «Селтік» 3 0 3 5—6 9

3. «Бенфіка» 2 1 3 5—6 7

4. «Шахтар» 2 0 4 6—11 6

Через те, що «Мілан» незабаром візьме участь у клубному чемпіонаті світу, завершальний тур у групі D зіграли на тиждень раніше, ніж решта квартетів. На жаль, все для нас завершилося сумно. «Шахтар» і в чемпіонському турнірі з дистанції зійшов, і до Кубка УЄФА не потрапив. А починали «гірники», як то кажуть, за здравіє — здобули дві красиві перемоги. Потім випустили пару і опинилися на останньому підсумковому місці, програвши чотири поєдинки поспіль...

— На ваш погляд, сьогоднішній «Шахтар» відрізнявся від того, котрий обіграв «Бенфіку» у Лісабоні? — запитали наставника гостей Хосе Антоніо Камачо.

— Тоді, у Лісабоні, «Шахтарю» просто пощастило, скориставшись контратакою, забити гол. А сьогоднішня гра була зовсім іншою. «Бенфіка» діяла впевненіше, зуміла швидко забити м’яча. Це мало важливу, багато в чому вирішальну роль.

Мірча Луческу:

— На жаль, уже вкотре ми зробили два «подарунки» суперникові. Можливо, ми ще не на тому рівні, не для Ліги чемпіонів він. У цій ситуації я бачу два варіанти: або я не тренер для Ліги чемпіонів, або ціла група гравців не відповідає високим вимогам. І в одному, і в другому випадку щось треба робити, щось міняти. Природно, я відповідаю за те, що відбувається.

— Під час сьогоднішнього матчу не думали, що нічого не можете запропонувати цій команді, що ви досягли тут якоїсь «стелі»? Уже третій сезон поспіль ваша команда набирає шість очок в Лізі чемпіонів і більше нікуди не піднімається.

— Гадаю, цю проблему якось вирішу, це особисте. Чомусь місяць тому, коли ми були лідерами у своїй групі й у чемпіонаті, мені не ставили таке запитання. Як відомо, наших гравців викликали до своїх збірних, частина з них потрапила до фінальної частини чемпіонату Європи. Після повернення до клубу саме вони робили найбільше помилок.

...Перед прес-конференцією, після закінчення матчу, Мірча Луческу в мікст-зоні на запитання журналістів стосовно свого майбутнього в донецькому клубі заявив, що найближчим часом відбудеться розмова з президентом «Шахтаря» Рінатом Ахметовим, на якій і розглянуть питання про доцільність перебування румунського фахівця на посаді тренера донецької команди.

На знімку: момент зустрічі в Донецьку.

Фото ФК «Шахтар».