VІ фестиваль «Митьківські пісні» відбувся в миколаївському Російському театрі. Він об’єднав різні музичні напрями, які, здавалося б, до класичних «митьків» відношення не мають. Разом виступали лідери рок-груп, джаз-оркестр, любителі авторської пісні і навіть циганський ансамбль. У Миколаєві «митьківський» рух — найпотужніший в Україні, тому і фестиваль проводять тут.

Про пітерський рух художників і музикантів, які за ім’ям засновника Дмитра Шангіна, називали себе «митьками», заговорили років 20 тому. Приєдналися до них рок-музиканти Шевчук, БГ, Макаревич, Кінчев, Сукачов. «Митьки» миролюбні, простуваті і «нікого не хочуть перемогти». Головне — тільник, пляшка портвейну, плавлений сирок і застілля під душевну пісню.

Але цього року фестиваль проходив на сцені класичного театру за повного аншлагу. Миколаївський рок-клуб і його керівник Олександр Карпенчук запропонував кращим вокалістам популярних груп заспівати в супроводі справжнього джазового оркестру Миколаївського музичного училища. Рок-музиканти колективів «Собаче серце», «Моноліт», «ДНК», «GrеаtФрут», «Аніка» у зовсім невластивій їм манері виконували старі пісні. Для деяких молодих людей це було серйозне випробування, адже не всі знайомі з репертуаром часів своїх бабусь. Але, судячи з того, що підспівував різновіковий зал, фестиваль досяг головного — допоміг стати усім значно добрішими і щирішими.

Миколаїв.