До цьогорічного Міжнародного дня інвалідів у місті атомників Славутичі, що в Київській області, проведено чергову низку благодійних заходів щорічної акції «Дітям Чорнобиля».

Так, програмою «Здоровий спосіб життя серед дітей-інвалідів та сиріт, які стали такими внаслідок Чорнобильської катастрофи» проведено тематичні бесіди, спортивні змагання з плавання, шахів і шашок, стрибків на батуті, легкої атлетики.

Вручено і подарунки. 52 дітям-інвалідам — куртки, спортивні костюми, футболки, комплекти з настільного тенісу, гімнастичні скакалки та обручі, кеглі, м’ячі. А повний комплект спортивної форми — куртки, костюми і футболки — вручено призерам чемпіонату України та Київської області Марині Шовковій (стрибки на батуті) й Олександру Костюку (інваспорт-плавання).

Дитячі книги, художні полотна на тему «Казка», гімнастичний інвентар, іграшки, а також набори з шоколаду, печива й соків дісталися 17 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківської опіки.

Усього вручено подарунків на суму 8 тисяч гривень, які виділили спонсори — ЗАТ «Отіс» (генеральний директор Михайло Пономаренко) і Український християнський благодійний фонд «Єдність» (президент Ганна Лоза). Організаційну підтримку акції надав «Союз Чорнобиль України» (президент Юрій Андреєв).

Олександр Ніщук, виконавчий директор міжнародної благодійної акції «Дітям Чорнобиля»—2007.

На знімку: Завідувачка сектору соціальної роботи Славутицького міськвиконкому Алла Божок (у центрі) з дітьми-сиротами Мариною Шовковоюі Русланом Щербаком.

Фото автора.