Стурбованість Блохіна

Футбол. Тренер збірної України Олег Блохін, виступаючи перед журналістами в Івано-Франківську, не виключив, що фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні може не відбутися.

«Усе ще під великим сумнівом, — сказав пан Блохін. — Чому? Якщо не знесуть (торговельний комплекс) «Троїцький», що будується перед НСК «Олімпійський», то, може, і не буде Євро-2012».

На думку Блохіна, «замість стадіону, швидше за все, якщо не буде Євро-2012, зроблять який-небудь бізнес-центр». «Площа там велика, — зазначив він. — Якщо не вирішиться це питання, то, либонь, і стадіону не буде. Я не розумію, як можна знести «Олімпійський», котрий був іще за Хрущова. Це — національна гордість. Є пам’ятки стародавності і є історія України. «Олімпійський» — це історія України».

Блохін вважає: якщо і далі так буде, що «Президент говорить, і уряд говорить, і міський голова (Києва) говорить, і усі ці проблеми не вирішуються, то, гадаю, ми залишимося без Євро-2012. Реально, що на вісімдесят відсотків ми його не проведемо».

Як уже повідомлялося, 22 листопада президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив, що особисто готовий стати учасником футбольного Майдану, котрий може виникнути з ініціативи футбольної громадськості проти будівництва торгово-розважального комплексу перед НСК «Олімпійський».

Вдалий візит

Юнацька збірна України з футболу, складена з гравців 1991 року народження, повернулася з Італії, де провела два поєдинки проти місцевих однолітків. Завершивши нульовою нічиєю перший матч, підопічні Анатолія Бузника з другої спроби завдали господарям поразки — 2:1.

Прощання з олімпійською мрією

Гандбол. Франція. Чемпіонат світу серед жінок. Україна—Південна Корея. 25:26 (13:15). Програвши другий матч поспіль, наші гандболістки припинили боротьбу за омріяне місце у першій вісімці, яке давало право брати участь у додатковому кваліфікаційному турнірі до Олімпіади-2008.