Це питання стоїть другим у порядку денному. Мало того, на вчорашньому засіданні підготовчої депутатської групи з опрацювання пропозицій щодо підготовки та проведення урочистого засідання, пленарних засідань першої сесії Верховної Ради VІ скликання її керівник Раїса Богатирьова зазначила, що голосування кандидатур глави парламенту та його заступників «відбудеться так, як записано в Регламенті». І підтвердила: якщо бюлетені візьмуть менше 300 народних обранців, голосування буде недійсним.

А першою в порядку денному стоїть постанова про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради шостого скликання (список буде роздруковано в алфавітному порядку). Зокрема, народні депутати вирішуватимуть, хто займатиметься транскордонною співпрацею і співробітництвом із СОТ та НАТО — Комітет з питань євроінтеграції чи з питань закордонних справ. Крім того, парламентарії мають визначити, хто опікуватиметься державною політикою в сфері розвитку та використання мов — Комітет з питань культури та духовності чи Комітет з питань прав людини та нацменшин.

За інформацією Миколи Азарова, на засіданні його підгрупи виникла дискусія і стосовно віднесення до предмету відання комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування питань, пов’язаних з діяльністю Президента України, Кабінету Міністрів України та інших центральних органів виконавчої влади.

Після засідання підготовчої групи Раїса Богатирьова заявила, що кандидат на посаду Голови Верховної Ради України Арсеній Яценюк офіційно не звертався до фракції Партії регіонів з пропозицією провести зустріч. Однак, за її словами, у разі надходження відповідних пропозицій фракція Партії регіонів готова з ним зустрітися.

Регіонали, запевнила Р. Богатирьова, готові спілкуватися з усіма кандидатами на посаду глави парламенту. Водночас вона наголосила, що пріоритетом для її однопартійців є те, щоб людина була професійно підготовлена і могла організувати роботу як парламентської більшості, так і опозиції. А також сприймалася досить толерантно усіма політичними опонентами.

На запитання, чи буде Партія регіонів пропонувати свого кандидата на посаду Голови Верховної Ради, Р. Богатирьова відповіла, що це поки що не обговорювали на засіданні фракції.

Водночас деякі регіонали, зокрема Анна Герман, заявили, що не допустять відкритого голосування, не підтримають кандидатуру Арсенія Яценюка і навіть не виключили, що не братимуть бюлетені.

Раїса Богатирьова заявила, що Партія регіонів не залишить поза увагою звинувачення в буцімто підкупі народних депутатів із інших фракцій. На її переконання, всі відеоролики, які транслювалися на телебаченні, безпідставні. Опоненти регіоналів, маючи такі матеріали, повинні звернутися до правоохоронців. А керівникам БЮТ та «НУ—НС», заявила народний депутат, треба замислитися над тим, кого проводять до Верховної Ради за своїми списками.

Крім того, Раїса Богатирьова запропонувала транслювати не лише сесійні засідання, а й голосування кандидатури глави парламенту та підрахунок бюлетенів у кімнаті лічильної комісії. «Це був би перший крок до того, щоб припинити розмови про політичну корупцію», — зазначила вона.