Нині на виборах голови Київради 23,7 відсотка респондентів віддали б свої голоси за Віталія Кличка, 16 — за Леоніда Черновецького і майже 10 відсотків —за Юрія Луценка. Такі дані навів учора під час прес-конференції директор Центру «Соціальна перспектива» Ігор Буров. Опитування проводилося з 17 по 23 листопада. Свої відповіді соціологам давали 1820 мешканців із десяти районів Києва.

За даними експертів, нині на виборах до Київради майже п’ята частина опитаних віддали б свої голоси за Блок Юлії Тимошенко, стільки ж — за Блок Віталія Кличка, а за Блок Леоніда Черновецького — 10,5 відсотка. Третина опитаних киян найбільше довіряють фракції БЮТ, Партії регіонів — 13,7 відсотка, а фракції «Наша Україна» — 11,8 відсотка.

Чим кияни мотивують свій вибір? Зокрема, підставою для вибору Блоку Кличка є те, що до виборчого списку цього об’єднання входять особи, які є професіоналами і відстоюють інтереси більшості киян. Окрім того, п’ята частина опитаних вважає, що ця політична сила зробила дуже багато для розвитку країни.

На думку Ігоря Бурова, на державні посади треба обирати людей не за емоційним сприйняттям тієї чи іншої особи, а за професійними якостями.