На запитання «Голосу України» відповідає Адам Яхієв (на знімку), президент відомої плодоконсервної фірми ВАТ «Адамс», заслужений працівник переробної промисловості України, депутат Хмельницької обласної ради.

1. Яку коаліцію вдасться сформувати у новій Верховній Раді?

2. Чи буде під час політичних домовленостей щодо утворення парламентської коаліції та розподілу посад розіграно так звану золоту акцію?

3. Чи можливе створення широкої коаліції?

4. Чи стане Юлія Тимошенко Прем’єр-міністром?

1. Тільки і тільки демократичну! Бо народ не можна обманювати. Він зробив свій вибір. А політики мають лише виконувати його волю. А то виходить, що слуги народу забувають, хто ж у нас єдине і головне джерело влади. Обман тягне за собою недовіру. Чи може триматися нормальна держава на недовірі до керманичів з боку нації?! На моїй батьківщині, в Чечні, дуже багато важить просте слово. Хто порушить його — довіку не матиме добра. Тим, хто любить виляти, чеченці не дуже-то поспішають вручати віжки влади. Українці вирізняються особливою терплячістю. Та й їй приходить кінець.

2. Не вдасться. Першою не допустить Юлія Тимошенко. І що з тих ігор та виграшів? Олександр Мороз свого часу зіграв, як він гадав, дуже вдало. Але його акція дуже швидко виявилася не золотою, а дірявою. На позачергових виборах саме народ продемонстрував, як втрачають ціну подібні виграші.

3. Неможливе. Люди вже зробили вибір. Хіба що нинішній парламент знову розпустять і народ поміняє свою позицію. Та такого не станеться. За роки незалежності спостерігаю дивну картину: чим свідомішим стає народ, тим більше лукавлять політики. Українці вразили весь світ своєю свідомістю в 2004 році. Невже треба випробовувати їх новими майданами?!

4. Тільки вона. Україні потрібна енергія Юлії Тимошенко.

Записала Віра ШПИЛЬОВА.